Lär dig mer om alkoholrelaterade trafikolyckor

Något som är ett stort problem, det är alkoholrelaterade trafikolyckor. Om det är så att du vill lära dig mer om alkoholrelaterade trafikolyckor så kan du göra det via MHF. MHF står för Motorförarnas Helnykterhetsförbund och de är en trafiksäkerhetsorganisation med särskild inriktning på trafiknykterhet. På deras hemsida kan du läsa en hel del om rattfylleri, om droger och trafik och om alkohol i trafiken.

Rattfylleri är idag ett ganska stort problem och i genomsnitt är var femhundrade bilist rattfull. Under året 2020 så var det 57 personer som omkom i en alkohol- eller drogrelaterad trafikolycka.

Trafikolyckor som har med alkohol att göra

Tyvärr så förekommer det en många alkoholrelaterade trafikolyckor varje år. Men alkohol eller narkotika, det hör inte hemma ute på vägarna. MHF jobbar hårt för att göra fler medvetna om riskerna med att dricka eller ta narkotika och sedan sätta sig och köra bil.

Om du är intresserad av att veta mer om detta eller vill bli en del av föreningen, så har de en bra hemsida fylld med information.

Låt bli spriten om du ska köra

För att du inte ska bli en del av statistiken i alkoholrelaterade trafikolyckor, så se till att aldrig sätta dig bakom ratten då du druckit. Även dagen efter kan vara bra att låta bli att köra. Om du vill vara extra säker på att du är nykter då du ska köra, så kan det vara smart att köpa dig en alkomätare. Då kan du blåsa i den för att se om det är ok för dig att köra.